Још једна земља повлачи признање Косова?


Министар спољних послова Ивица Дачић, Fото Tанјуг/Зоран Жестић

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас у парламенту да Србија наставља борбу за Косово и да очекује да ће за дан, два саопштити име и 14 земље која је повукла одлуку о признању независности Косова.

Дачић је рекао да су од 2008. године и проглашења независности тзв. Косова до 2012. године, 84 земље признале Косово, а да је од 2014. године када је он постао министар спољних послова 13 држава повукло признање, док је седам признало Косово.

– За дан два, надам се да ћу моћи да саопштим и 14. земљу – рекао је Дачић и подсетио на страшан притисак на Србију да одустане од активности с циљем повлачења признања независности Косова, док би Приштина могла да се бори за чланство у Интерполу и другим организацијама.

– Са тим је готово, упозоравам све, сутра и прекостура ће имати реакцију на то, настављамо нашу борбу за повлачење признања независност Косова – рекао је Дачић и додао да би у супротном то значило да Србија треба да аплаудира и гледа улазак Косова у Интерпол.

Дачић је навео да Бриселски спораузм, који је потписао, нигде не дефинише да Косово треба да буде члан међународних организација.

Извор: vesti-online


  • 8
    Shares

Напиши коментар