Бећковић: Причајући о великој Србији Ђукановић прави велику Албанију


Академик Матија Бећковић изјавио је да председник Црне Горе Мило Ђукановић, причајући о великој Србији, ствара велику Албанију.

Он је тако у интервјуу за „Блиц“ одговорио на питање како гледа на констатацију – оптужбу Ђукановића – да СПЦ у Црној Гори „чува инфраструктуру велике Србије“.

„Борећи се против једне које нема, нити је било, он се бори за једну другу које формално нема, али је стварно има“, рекао је Бећковић.

Идеју обједињавања православних верника у једну цркву у Црној Гори, Бећковић коментарише овако:

„Има она прича како је онај од свега што је било потребно за пушење имао само уста и вољу да пуши. Исто тако, ови који нису крштени и немају ни цркву ни свештенике, ни вернике, а имају вољу да је имају и онда би да се уједине. Да се уједине ништа, са нечим што постоји“.

Осим тога, запитао је Бећковић, „зашто аутор те оригиналне идеје не би био и владика те цркве кад је већ господар Црне Горе, па да се и ту традиција обнови“.

Мило Ђукановић. Фото: ИН4С

Црногорској православној цркви и само име смета да би била црква, сматра он и додаје: „Није им пропао само тај пројекат, све што раде је покушај да се надува прсла мешина“.

Коментаришући нови закон о слободи вероисповести у Црној Гори, који предвиђа могућност да цркве и манастири постану државна имовина, Бећковић оцењује да је и то нешто оригинално и да је „то идеја некога ко је у црквама држао трнокопе и цемент“.

Извор: РТВ


  • 425
    Shares

Напиши коментар