Дачић: Наредне недеље 15. држава ће повући признање фантомског Косова


Америчка наркотворевина контуирано доживљава повлачење признања

Ми имамо континуирану активност са земљама које су признале Косово или немају јасан став око Косова и кренули смо од списка које су власти у Приштини дали од 116 земаља које признају Косово. Ми смо демонтирали тај списак и тих земаља је испод сто.

„Председник Вучић ми је рекао да ове недеље не радимо ништа на томе да не би испалао да се инатимо или да то радимо због Квинте. Ми имамо континуирану активност са земљама које су признале Косово или немају јасан став око Косова и кренули смо од списка које су власти у Приштини дали од 116 земаља које признају Косово. Ми смо демонтирали тај списак и тих земаља је испод сто. Постоји 14 земаља које су повукле признање“, рекао је Дачић.

Следеће недеље ће, наводи, рећи која је 15. држава која ће повући признање Косова, а наводи да има још земаља које ће повући признање Косова.

„Та држава је послала ноту Косову. Они стално говоре да лажемо, како је то наша пропаганда, а асада одједном то постаје захтев. То боли зато што су мислили да је то завршен процес. Тај процес није завршен. Питање повлачења признања је резултат тога да сми ми вратили питање КиМ за преговарачки сто. Од 2012. је 20 и нешто земаља признало Косово. Па како то није сметало дијалогу. Како то не смета када Мадагаскар призна косово, а смета када повуче признање“, истакао је Дачић.

Према Дачићевим речима, најјаче земље лобирају за Косово.

„А мала Србија сад њима представља проблем као да смо ми јачи од тих земаља. Све те земље схватају да то питање није решено. Све те земље које су повукле одлуку о признавањуи дају предност дијалогу“, навео је Дачић.


Напиши коментар