Национална дискриминација: Србима забрањено да купују карте за меч Јанг Бојс – Црвена звезда!


Скандалозна одлука челника Јанг Бојса да не продају карте Србима за меч Јанг Бојс – Црвена звезда изазвала је прави револт међу нашим људима који живе у Швајцарској!

Редакција Курира примила је бројне позиве огорчених људи који просто не могу да верује са каквим проблемом се суочавају.

– Сада сам звала секретаријат Јанг Бојса да проверим да ли је стварно истина да не можемо да купимо улазнице и све су ми потврдили. Овде се наш народ дигао, сви су љути и у хаосу, јер им је забрањено да иду на утакмицу. А, нас има овде у хиљадама који желимо на тај меч – прича нам огорчена С.Л. из Швајцарске.

Готово у даху је додала:

– Молим вам објавите ово да народ види шта нам раде Швајцарци! Како нам бране да идемо на утакмицу!? Дозвољавају само навијачима са сезонским улазницама Јанг Бојса да иду на меч! Срамота! Већ сам се обратила и медијима у Швајцарској – завршава наша саговорница из Берна.

Око 1.500 карата послато је на Маракану у оквиру ограниченог навијачког сектора за гостујуће навијаче. Добра познанства су зато у Берну била „пола посла“ за све који су желели да дођу барем до карата ван навијачког копа Делија, а Швајцарци су имали право на шест карата по сезонској улазници.

Како сазнајемо, доста њих је искористило ову могућност и чак до четири улазнице потом препродавало Србима, па се може очекивати далеко више присталица шампиона Србије него што је очекивано, и више него у Копенхагену.

За сада није познато до ког броја ће звездаши испунити трибине и да ли је могуће да се понови Салцбург, где је скоро пола стадиона било наклоњено гостујућој екипи. Извор: Телеграф

И заиста како је могуће да у данашњој Европи се гледа националност када се продају улазнице за фудбалску утакмицу? С правом да се запитамо да ли су Срби из Швајцарске држављани другог реда у тој држави…

Извор: Искра

  • 23
    Shares

Напиши коментар