Небојша Медојевић: Треба подићи зид према тзв. Косову и Албанији због криминала


Небојша Медојевић. Фото: Борис Пејовић

Објашњење Управе полиције о уласку полиције Албаније на територију Црне Горе вређа здрав разум и само показује колико је режим у Подгорици у позицији зависности од шверцерских кланова на Косову и Албанији, саопштио је посланик Демократског фронта, Небојша Медојевић.

Из Управе полиције Црне Горе јуче је појашњено да су службеници граничне полиције Албаније претходних дана боравили на територијама општина Андријевице и Берана у пограничном делу према Албанији „у складу са споразумом две државе“, а у вези сагледавања стања граничних пирамида и ознака од стране албанске полиције и службеника управа за некретнине две државе.

Не постоји такав Споразум на свету где једна држава дозвољава полицијским снагама друге државе да улазе на сопствену територију. Сваки улазак страних полицијских и војних снага сматра се агресијом и поводом за оружану интервенцију. Ниједна полиција света неће допустити полицији друге државе да улази на њену територију и обавља полицијске активности. Једино што је могуће и у складу са Уставом и законима Црне Горе јесте да се формирају заједничке патроле, ради обављања неких оперативних радњи у циљу борбе против шверца и организованог криминала“, саопштио је Медојевић.

Он је оценио да је граница Црне Горе са Албанијом и Косовом „најпорознија граница у Европи“ и да представља отворени пут за шверц дроге, цигарета, оружја и људи.

„Тај шверц је заједнички посао режима у Подгорици и Приштини, што је и јавно признао један од кључних наркобосова региона, Насер Кељменди, када је рекао да има много пријатеља у врху власти у Црној Гори и да је активно помагао црногорски референдум финансирајући довођење гласача са Косова и дијаспоре“.

Према Медојевићевим речима, шверцерски канал од Луке Бар преко Рожаја је главна рута за шверц дроге и цигарета према ЕУ.

„Јасно је да се ради о заједничком бизнису врхова власти у Подгорици и Приштини. Та граница је озбиљан безбедносни проблем Црне Горе и основано сумњамо да су Ђукановић и Марковић због својих примарних интереса у шверцу, поклонили део територије Црне Горе Косову, и да је то разлог патролирања албанске полиције унутар званичне територије државе Црне Горе“.

Медојевић је у име Демократског фронта позвао „све патриотске снаге у Црној Гори на опрезност и спремност на одбрану виталних државних и националних интереса“.

„Јер шверцерска власт у Црној Гори је због личног профита спремна да угрози територијални интегритет и суверенитет државе. ДФ неће признати никакве промене граница и помирења на штету државе Црне Горе и бићемо спремни, када дођемо на власт, да Војску Црне Горе вратимо на границе како би се заштитио територијални интегритет државе. Граница према Косову и Албанији је један од највећих безбедносних проблема Црне Горе и ако буде потребе ту се треба подићи зид, да би се спречио шверц и криминал који угрожава националне и државне интересе Црне Горе“, закључио је Медојевић.

Прочитај још: Полицијске патроле Албаније примећене у селима у Црној Гори!

Извор: КоССев


Напиши коментар