Стара школа манипулација: Бошњак сам писао на својој кући „Неће остати балија“Полиција Босне и Херцеговине открила је да је увредљиве графите против бошњачког становништва у Горњем Вакуфу на својој имовини написала иста особа која је пријавила то дело, преноси Радио Сарајево.

Полицијски службеници су радећи на откривању извршилаца пријављеног кривичног дела – изазивање народне, расне и верске мржње, раздора или нетрпељивости – дошли до сазнања да је у питању лажно пријављивање у вези са наведеним кривичним делом“, наведено је у саопштењу.

Полиција је прецизирала да је дошла с до материјалних доказа као и признања оштећеног А.П. (32) да је починио радње које су окарактерисане као дело „изазивање народне, расне и верске мржње, раздора или нетрпељивости“.

Фото: Аваз

„По комплетирању предмета против починитеља ће бити поднет извештај о почињеном кривичном делу“, додаје се у саопштењу.

У ноћи између 4. и 5. августа на неколико возила, фасадама кућа и у двориштима бошњачког становништва у Горњем Вакуфу исписани су увредљиви графите и претеће поруке.

На фотографијама са места догађаја могле су се видети поруке као што су „Нож, жица, Сребреница“, „Балије“, „Неће остати балија“, „Биће још Сребреница“, као и кукасти крст.

Извор: Мондо


  • 270
    Shares

Напиши коментар