Тенкисти Војске Србије у полуфиналу Тенковског биатлона у Русији


Фото: Министарство одбране Републике Србије

Тенкисти Војске Србије пласирали су се у полуфинале Тенковског биатлона на полигону Алабино код Москве, у конкуренцији тенковских посада из 23 земље, саопштено је данас из Министарства одбране.

У три индивидуалне трке, екипа Војске Србије успела је да се пласира у полуфинале такмичећи се у вожњи, савладавању препрека и прецизности гађања.

Екипа Војске Србије наставља такмичење на Тенковском биатлону 10. августа у полуфиналу, где је у групи са Кином, Казахстаном и Азербејџаном, а у другој полуфиналној групи су Русија, Белорусија, Монголија и Венецуела.

Тенковски биатлон завршава се 17. августа проглашењем победника на свечаној церемонији затварања овогодишњих Међународних војних игара.

Прве Међународне војне игре организоване су 2015. године, на иницијативу руског министра одбране Сергеја Шојгуа и спадају међу највећа војно-спортска такмичења на свету.

Представници Војске Србије учествују на Међународним војним играма 2019 у три дисциплине: Тенковски биатлон, Војни рели и Снајперска граница.

Прве две одржавају се у Русији, а трећа у Белорусији.

Највеће успехе до сада припадници Војске Србије остварили су 2015. године када су на Тенковском биатлону освојили 3. место иза Русије и Кине.

Прошле године у такмичењу снајперских парова у дисциплини Снајперска граница потпоручник ВС Ђорђе Лапчевић освојио је прво место у конкуренцији 18 мешовитих снајперских парова.

Извор: Бета


Напиши коментар