ЦГ: Нова порука огорчене породице кошаркашког бисера: Отели су нам све! Андрију им не дамо!


Још чека најдражи дрес: Андрија Вуковић. Фото: приватна архива/Блиц

Одлука Андрије Вуковића (14), талентованог кошаркаша подгоричке Будућности, да брани боје кадетске репрезентације Србије, подигла је температуру у врелој Подгорици, а изазвала велику пажњу у региону.

Међутим, његово опредељење да обуче дрес “орлића” још је под знаком питања, јер се испред даровитог “ђетића” испречио Кошаркашки савез Црне Горе, који није проследио у седиште ФИБА потврду да Вуковић није наступао за црногорску кадетску селекцију.

Да је то урађено, његов пут преласка у национални тим Србије био би потпуно отворен. Андријин отац, Владимир Вуковић, не крије огорчење.

– Понашање руководства КСЦГ сам доживео лично као родитељ, као Србин и човек. То је неразуман потез људи који воде рачуна само о својим интересима и којима не представља проблем да ово чине, па и када се ради о дечаку од 14 година. Нисам изненађен, можда сам се негде наивно надао да до овога неће доћи, али ко зна зашто је то добро. Сада смо на чистац истерали доста тога и потврдили да је наша одлука била исправна, јер у будућности они свакако неће моћи да спрече Андрију да игра у дресу Србије – рекао је Вуковић за “Новости”.

Огорчени родитељ тврди да иза ових дешавања стоји политика.

– Реците ми шта у животу није политика? У овом случају је требало све свести на ниво одлуке породице и жеље детета да иде тамо где му срце жели. У Црној Гори је у принципу проблем размишљања са српског становишта, па кад је тако, онда се доводи у питање мој лични интегритет, као и мога детета и моје породице, који треба одбранити – додао је Вуковић.

Владимир Вуковић

Отац младог кошаркаша објашњава и своју објаву на друштвеним мрежама упућену људима из КСЦГ, која је подигла много буре у Црној Гори, а у којој, између осталог, пише:

“Не могу да кажем да вам ово на образ служи, јер образ прво треба да имате, а сада крените да вам покажем какву кичму имају Вуковићи и шта значи карактер код људи. Презиремо вас као породица, а сада запамтите ово обећање – макар једном са балкона Града Београда загрмеће порука Србима у Црној Гори, али и вама, бубашвабе једне одвратне! До тада, ја ћу сведочити истину о вама, спремајте се, спреман сам!”

Моја реакција је била спонтана и једино логична и не бих волео да је ико доживљава као некакво јунаштво, већ као обавезу сваког појединца који држи до себе. Овде се не брани само интерес мога детета, већ и друге деце српске националности из Црне Горе која би можда желела да крену истим путем. Зар није нимало чудно да 13 година од референдума 2006. ниједно наше дете није обукло кошаркашки дрес Србије? Та чињеница најбоље говори шта је посреди, а ја то нећу дозволити, без обзира на евентуалне последице. Нама Србима у Црној Гори је на силу узета држава, писмо, језик, желе да нам отму и цркву, ево, сада и моје дете. Е, ја, као отац, то им сигурно нећу дозволити – рекао је Вуковић.

Вуковић је поручио свим “виртуелним јунацима” са друштвених мрежа који му прете линчом да га нису уплашили.

Не пада ми на памет да се селим из Црне Горе! Ту сам где сам, и никоме се нећу померити – закључио је Вуковић.

Још чека најдражи дрес

Андрија је у јуну добио позив да наступи за пионирску селекцију Црне Горе у склопу припрема за турнир “Словениа балл”, али је одлучио да брани боје искључиво репрезентације Србије. Додуше, он за то има отворена врата, јер до сада није наступао ни за једну црногорску селекцију у било ком узрасту. Сада је на потезу КСС, да спречи опструкцију колега у Подгорици. Кадетско ЕП је на прагу – за десетак дана, а Вуковић са нестрпљењем чека да обуче најдражи дрес.

Извор: Блиц


  • 52
    Shares

Напиши коментар