Амерички новинар после пораза од Орлова жестоко и сурово извређао Србе!


Фото : fiba.basketball

Кошаркашка репрезентација Србије победила је данас селекцију САД са 94:89 (32:7, 12:33, 27:28, 23:21) у борби за пласман од петог до осмог места на Светском првенству у Кини.

Пораз “дрим тима“ од Србије, али генерално и дебакл ове репрезентације на СП у Кини није остао незапажено у Америци, па су се путем друштвених мрежа могли прочитати разни коментари.

Од оних увредљивих, па све до оних ироничних.

Изгубили смо од Србије у кошарци? Да ли они уопште имају храну у Србији? Писало је на официјалној страници КФЦ.

– Мој твит о Србији је дошао до Србије. Доста Срба ме је означило. Нисам уопште знао ни да има интернета у Србији.

Други су очитали лекцију америчком новинару подсећајући га да из Србије већ деценијама долазе најбољи спортисти: кошаркаши, фудбалери и тенисери. „Јеси ли некада чуо за Ђоковића?“, упитао је један твитераш.

Након салве коментара, поменути радио-водитељ је схватио шта је урадио и покушао је поново да буде духовит па је написао да није знао да у Србији имају и интернет. Наравно, интернет је опет „експлодирао“ па је уследило извињење, али уз нову увреду.

„Ок, ок, ок. Хтео бих да се извиним Србији. Требало би да имам више поштовања према људима који су започели Први светски рат. Сјајан начин да убијете надвојводу Ферндинанда, ви, шу***. Цео тај простор је био буре барута. Последња ствар која је требало да се деси је да ви, к*** убијете неког, а 16 милиона мртвих је на крају било. Баш лепо“, написао је он.

Слика и прилика просечног бахатог Американца, није то нама непознато, уосталог имамо једног овде у Србији, амбасадора Скота (или како га представљају удворнички новинари Ската), који нам свакоденвно демонстрира како Американци „поштују“ друге.


Напиши коментар