Милов распоп Мираш Дедеић прети Србима: Пазите да се не скупите у Београдски пашалук


Распоп Мираш Дедеић са следбеницима

Распоп и директор НВО Црногорске православнe цркве Мираш Дедеић, кога је васељенски патријарх Вартоломеј анатемисао због бројних непочинстава, послао је поруку онима „који руше ЦПЦ и Црну Гору“ да се позабаве питањима своје државе.

– Поведите рачуна о Србији, о Српској републици, Војводини да се не скупите на Београдски пашалук. А држава Косово и Албанија, то су ваши и наши суседи – казао је Дедеић, пишу Новости.

Познато је да враголасти Мираш, који сем што служи у непризнатој цркви, посјећује коцкарнице и казина по Будви и обилази модне ревије женске одјеће, користи сваку прилику да нападне Српску православну цркву, митрополитa Амфилохија и патријарха Иринеја.

Тако је прије пар мјесеци распоп Мираш изјавио су Храм Христовог Васкрсења у Подгорици, испред ког је одржан Тројичидански сабор, направили Срби, али, како тврди, црногорским новцем.

Он је тада за Радио Сарајево, поводом реакција патријарха Иринеја и СПЦ у вези са имовином СПЦ у Црној Гори, рекао да „из контејнера свашта може да излази“.

„Српски патријарх Иринеј, сиромах, не зна много. Он мисли ако се некоме да власт да може да говори било шта. Он, рецимо, говори да је српска република у Босни, српска република Србије, а Црна Гора да је држава Србије. Никако да се отресу “велике Србије“. Српска православна црква, Србија, њени извјесни политичари чак говоре да је Црна Гора најкомплетнија “српска држава’‘ , рекао је тада распоп Дедеић.

Извор: ИН4С


Напиши коментар