Одбојкашицама Србије и стручном тиму уручени дипломатски пасоши


Министар спољних послова Ивица Дачић уручио једипломатске пасоше трофејним српским одбојкашицама и стручном тиму репрезентације. Репрезентативке Србије добиле су нове путне исправе после бројних, пре свега златних, медаља на многим такмичењима.

Како се у саопштењу Министарства наводи, Дачић је истакао да је тај чин прилика да се држава и на тај, више него симболичан, начин одужи спортистима који годинама доносе медаље Србији.

„Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем то доказали“, рекао је Дачић.

Одбојкашице Србије захвалиле су Дачићу и изразиле наду да ће држава и даље подржавати спортисте, будући да је, како је навело Министарство, тим чином држава показала степен вредновања њихових достигнућа и начина на који представљају земљу у свету.

„Ово је један заиста леп гест државе и поласкана сам што сам добила дипломатски пасош. Желим да изразим велику захвалност министру спољних послова Ивици Дачићу, а ми ћемо се потрудити да оправдамо улогу амбасадора наше државе и да будемо најбоље и највредније“, рекла је Маја Огњеновић, капитен тима.

Извор: Бета

Напиши коментар