Порука америчког сенатора Погорици: Ваши непријатељи су и наши, и биће поражени

Поруке које је јуче саопштио сенатор Јужне Каролине у Црној Гори у било којој цивилизованој земљи представљале својеврстан дипломатски скандал.

Амерички сенатор Линдзи Грем поручио је у Подгорици да снаге које су подривале пут Црне Горе у НАТО морају бити поражене на парламентарним изборима 2020.

Боравећи у Црној Гори на челу делегације Конгреса САД, он је саопштио да ће наредни избори бити велики тест за Црну Гору, те да ће их свет „са пажњом пратити“, пренео је Спутњик.

Ако ти избори добро прођу, то ће бити сигнал за ЕУ и САД да је у Црној Гори чврсто успостављена демократија. Снаге које желе да подривају напредак Црне Горе на њеном путу ка демократији и које су подривале напоре ка њеном путу ка НАТО, такође су снаге које раде против нас. Важно је да их поразимо овде, не само због будућности Црне Горе, већ и због будућности целокупног региона“, саопштио је Грем.

Та порука америчког сенатора „нарочито је злокобна по онај део црногорског друштва и опозиције који се противио уласку државе у НАТО“, наводи Спутњик и додаје да је њима, по свему судећи, поручено да је главни интерес Америке у Црној Гори да те снаге нипошто и ни у којој варијанти на изборима не могу доћи на власт, као и да ће избори 2020. године показати да ли ће „демократија у Црној Гори остати заувек“.

Аналитичар Бошко Вукичевић сматра да би поруке које је јуче саопштио сенатор Јужне Каролине у Црној Гори у било којој цивилизованој земљи представљале својеврстан дипломатски скандал.

Извор: vesti-online

Напиши коментар