Руски амбасадор Палмеру: За САД подршка Балкану је војна агресија, убиства људи и засипање уранијумом!

Амбасадор Руске федерације у Србији Александар Боцан-Харченко. Фото: Твитер/Амбасада Русије у Србији

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко оценио је данас да изјава специјалног изасланика државног секретара САД за Западни Балкан Метју Палмера, да „Русија жели да Балкан постане нестабилан регион“, доводи јавност у заблуду и „изазива потиштеност“.

Боцан Харченко је на твитеру био ироничан, па је написао да су „вероватно обележја подршке стабилности војна агресија против суверене земље, убиства људи, рушење инфраструктуре, засипање штетним уранијумом, или распарчавање држава, раздвајање народа који су живели у истој заједници, или наметање против воље и упркос одлукама законодаваца и влада избора у корист чланства у НАТО-у, Или глорификовање зликоваца и ‘збацивање’ патриота и хероја, фалсификовање историје“.

Једино, на шта се позива Метју Палмер, јесу, каже Боцан Харченко, неосноване оптужбе на рачун Русије која је наводно покушала да организује ‘државни удар’ у Црној Гори.

„Узгред, стратегија Вашингтона за јачање стабилности путем противуставних државних удара и уплитања у унутрашње послове је очигледна и општепозната“, навео је амбасадор Русије.

Он је оценио да Палмеров коментар „није у складу ни са обичном здравом логиком“, упитавши зашто су нестабилност и неповерење потребни Русији, чије водеће компаније, заједно са Србијом, реализују велике, савремене, дугороцне пројекте.

„Да, још се Метју Палмер жали на ‘нереде’ који су у интересу Русије. Слажемо се: нама, а и многим другим, наравно, не одговара ‘ред’, ако се ради о ‘реду’ који је успоставила споља само једна земља. Да се сетимо тога да САД показују да играју чак одлучујућу улогу у питању пријема у ЕУ“, изјавио је Боцан Харченко.

Руски амбасадор је приметио и да је Палмер врло директан и да је рекао да „Русија прави проблеме“.

„Стварно, било би боље да не би нико ‘правио проблеме’ за представнике ‘демократије’ и ‘слободног тржишта’. Ни присталице другог мишљења, других вредности, традиција, култура, нити економски конкуренти“, закључио је Боцан Харченко.

Извор: Искра

  • 30
    Shares

Напиши коментар