Свештеник Ненад Илић: Ко може да укључи Београд у такмичење за „титулу града домаћина Еуропрајда 2022“Питам заиста због тога што не знам, а можда неко зна: ко може у име Београда да га укључи у такмичење за „титулу града домаћина Еуро прајда 2022.године“?

На годишњој конференцији Европске асоцијације организатора прајдова (ЕПОА) Београд Прајд је освојио титулу града домаћина и организатора европске манифестације ЕуроПрајд 2022. године, победивши остале кандидате, Барселону, Лисабон и Даблин. ЕуроПрајд се додељује градовима као домаћинима у организацији догађаја још од 1992. године и Београд је јединствен по томе што ће се ЕуроПрајд 2022 догађај први пут организовати изван Европског економског простора (ЕЕА), саопштила је организација Београд Прајд.

На том такмичењу је београдска кандидатура сензационално „победила Барселону, Лисабон и Даблин“, па је Београд постао први град ван „Европског економског простора“ са том ласкавом титулом.

Да ли је то нека засебна иницијатива која тек треба да се потврди или је то све већ званично?

Или се можда ради само о неком новом социолошком тесту?

И најискреније не мислим да треба да се бавимо осуђивањем или одбраном геј популације него ме само занима чија памет је породила овај пројекат благо речено неумесан за наше тренутно свеукупно стање?

И да ли је касно да се ипак титула препусти бољима у томе од нас?

И да ли смо заиста пристали да са баш више ни о чему не питамо?

Извор: Стање ствари


Напиши коментар