Босна, октобра 1991. године: „Добар Србин је жив и послушан Србин или мртав непослушан Србин“


Часопис отворено пропагира геноцид према српском народу бар пет месеци пре извршеног референдума о независности

На слици је насловна страна часописа ,,Нови вокс“ (бр.3) из ОКТОБРА 1991, који је излазио у Сарајеву. Цртеж на насловници представља наоружаног муслиманског војника испод кога се налазе одсечене главе српских руководилаца Караџића, Кољевића, Милошевића и Шешеља, уз натпис ,,Спремна Ханџар дивизија“ и ,,ИV рајх долази“.

На страници 40, у рубрици ,,Документи“, објављен је чланак под насловом ,,Шта са Србима у муслиманској Републици Босни и Херцеговини“, у коме се по тачкама, између осталог, наводи:

,,1. Сваки појединац Србин мора бити свијестан одговорности цјелокупног народа за његове неконтролисане поступке. Казна за учињена злођела биће колективна – за једну срушену муслиманску кућу биће срушено десет српских, за једног мртвог муслимана биће ликвидирано 100 Срба. За једног рањеног муслимана овисно о тежини ране 10 до 50 Срба.

2. Сви Срби раде радно вријеме од 12 сати на дан, плате су им сразмерне лојалности свих запослених и у правилу су за 30% ниже од плата муслимана на истом радном месту.

9. Добар Србин је жив и послушан Србин или мртав непослушан Србин…“

Извор: Фејсбук – Бунар-Ж. Пантелић


  • 1
    Share

Напиши коментар