Ману Чао био на Старој планини да подржи борце за реке


Активисте упознао после нишког концерта. Фото: Милан Симоновић

Како би подржао мештане и људе који даноноћно стражаре у селу да би сачували реке од мини хидро-електрана, музичар и активиста Ману Чао посетио је Топли До где је разговарао са локалним становништвом.

Између 2 концерта, оног у Нишу и наредног који ће одржати у Софији, познати музичар нашао је време и за Топлодолце, а о проблему мештана са намером да се у њиховом селу изгради мини-хидроелектрана упознали су га активисти иницијативе Одбранимо реке Старе планине на нишком концерту.

Такве ствари сам виђао и по Јужној Америци. Људи се боре свуда. Негде су то хидроелектране, негде рудници, негде Mонсанто…Знам да су људи многе битке добили, били су сложни – рекао је музичар.

Познати музички револуционар у Топлом Долу, Фото: Милан Симоновић

Он се у старопланинском селу задржао кратко због обавеза и путовања у Бугарску, али није хтео да пропусти прилику да пружи подршку мештанима, с обзиром на то да је био у близини.

Карактеристичним стајлингом и гитаром прошетао је селом и одушевио грађане и активисте. Ману Чао је рекао да је, осим природом, одушевљен и пријемом.

Аутор: Љубомир Филипов
Извор: Јужне вести


  • 108
    Shares

Напиши коментар