На стадиону ЈНА освануо мурал за малог Дукија: Ово је вечни помен на нашег малог брата

Душан Тодоровић, мурал

Прекопута западне трибине ЈНА данас је завршен мурал посвећен преминулом Душану Тодоровићу (4), односно, малом Дукију, како му је тепала цела Србија док се борио за живот.

Мурал је нацртао Дерокс, а на муралу пише „Нећу Месија, хоћу мог Немању“ – реченица по којој ће Гробари заувек памтити дечака.

Дечак је преминуо 29. септембра 2018. године, а две године водио је тешку борбу за живот. Овај храбри малишан од 2016. боловао је од подмуклог рака надбубрежне жлезде – неуробластома.

Од тренутка кад је нација сазнала за Дукија, организоване су бројне акције како би се сакупио новац за његово лечење, а највећи допринос дао је фудбалер Немања Матић.

Након што је новац сакупљен, Дуки је пребачен у болницу у Барселони. Било је чак идеја да му се у посету доведе неко од фудбалера Барселоне, што је честа пракса јер се болница налазила прекопута стадиона, али дечак није марио за то. Тражио је само Немању, алудирајући на Милетића из Партизана.

Те речи вечно ће остати урезане у срцу Гробара, који су након његове смрти на првој следећој утакмици истакли транспарент: „Нећу Месија, хоћу мог Немању“.

Годину дана након његове смрти, код Партизановог стадиона нацртан је мурал посвећен Дукију.

И Немања Милетић, омиљени Дукијев фудбалер, поделио је на свом Инстаграм профилу фотографију мурала.

Извор: ИН4С

Напиши коментар