РОСУ с 25 оклопних возила упале на север Косова, ухапшена двојица Срба (ВИДЕО)


Архивска фотографија: Терористи РОСУ хапсе током упада на север Косова и Метохије

Јутрос око 5.50 више од 100 припадника јединица РОСУ са 25 оклопних возила и џипова упало је на север КиМ. Ухапшена двојица Срба.

Кад је почела акција није било никаквих информација, али се два сата касније огласила „косовска полиција“ која је саопштила да је у раним јутарњим часовима на северу Митровице спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

Како се наводи, један од ухапшених је полицијски истражитељ на северу КиМ Раде Басара, који је водио истрагу о убиству Оливера Ивановића и за кога се сумња да је скривао доказе.

Наводи се и да полиција није успела да ухапси трећу особу, команданта косовске полиције за север Жељка Бојића за Северну Митровицу.

Ухапшени су одведени у Приштину, а како се наводи, операција се наставља у општини Лепосавић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић потврдио је акцију РОСУ на северу КиМ и рекао да су желели да ухапсе шефа оперативе КПС-а за север Жељка Бојића, а да су одвели његовог сина Василија Бојића у непознатом правцу.

„Косовска полиција“ заврсила је, како је јавио Тањуг, јутрошњу акцију упада на север завршила нешто после осам часова и повукла се јужно од Ибра.

Извор: Б92


Напиши коментар