Руска серија „Катарина Велика“ викендом на РТ Војводине


Фото: РТВ

Од недеље, 6. октобра, Радио-телевизија Војводине почиње са приказивањем раскошне руске костимиране серије Катарина Велика (Великая, 2015) која ће се емитовати викендом од 22.30 на Првом програму.

Ово је прича о великој руској царици од 15-33. године живота. Припремите се да постанете сведок првих 20 година (1744–1762) њеног живота у Русији. Двадесет година судских интрига, уроте, борбе за власт и безусловне љубави према Русији.

1739. године први пут се срећу Софија Августа Фредерика и дечак Карл Петар Урлих. Наредних година нису се сретали, све до 1744. године када је царица Јелисавета одабрала Софију свом нећаку за жену. Фредерика стиже у Русију као будућа жена Петра III.

Када је стигла у Русију, за коју је веровала да је страшна средњовековна земља, нашла се, по сопственим речима, у можда најлепшем граду на свету.

Фото: РТВ

Фредерика прима православље и постаје Катарина. Године које је провела као жена Петра III обележене су највише њиховим раздвојеним животима. После смрти царице Јелисавете Петровне, Петар III преузима трон Русије, али својим непромишљеним одлукама доводи целу земљу против себе, што ће га недуго затим коштати и круне. Уз помоћ војске, цркве и свих важних фактора у земљи, 1762. она се крунише за царицу Русије и постаје Катарина II Велика.

Режију серије потписује Игор Зајцев док главну улогу Катарине Велике тумачи Јулија Снегирјова, Павел Деревјанко у улози је Петра II а Наталији Сурковој припала је улога царице Јелисавете Петровне.

Извор: РТВ


Напиши коментар