Србија ускоро део гасовода „Турски ток“


Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко, најавио је у Јагодини, да ће Србија ускоро бити део гасовода „Турски ток“.

„НИС то ради одлично, гасовод се интензивно гради и Србија ће ускоро постати део овог гасовода,“, рекао је Боцан Харченко.

Стручњаци и радници српско руског предузећа „Гастранс“, са кооперантима, користећи суво време, на другој деоници од Ћуприје до Дунава раде по цео дан на изградњи гасовода „Турски ток“, кроз Србију.

„Све је подређено реализацији ове стратешке инвестиције и року, до краја године, када би изградња овог националног магистралног гасовода од Бугарске до Мађарске, требало да буде готова“, изјавили су, раније, Танјугу градитељи на траси код села Глоговац код Јагодине.

Десном обалом Велике Мораве, кроз Поморавље, полажу се километри гасоводних цеви великог промера, које се довозе, са стоваришта у Ћуприји.

На подручју Јагодине гасовод је стигао 31. јула, а реч је о другој деоници, од Ћуприје до Дунава, а прва је завршена од Бугарске границе до Ћуприје.

Гасовод дуг 403 километра има четири деонице, трећа је од Дунава до Госпођинаца, а четврта од Госпођинаца до границе са Мађарском код Хоргоша.

Биће положено преко 50.000 тона цеви.

Извор: РТВ


  • 1
    Share

Напиши коментар