Шон Конери: Косово је српско – то је логика


Фото: ИН4С

Британска глумачка легенда, али и сада већ бизниснмен, Шон Конери, након проглашења независног Косова* био је изразито негативно расположен, а често је и прекидао конференције како би причао о јужном дијелу Србије.

Шон Конери је тако неколико пута прекидао новинаре са њиховим питањима о филмовима у којима је радио, и пребацивао би тему на независност Косова.

Једном приликом глумац је рекао да Косово доживиљава интезивно као своју родну Шкотску, и да не види због чега Косово има могућност да се отцијепи, а многе друге покрајине у свијету не могу.

Не схватам зашто је Косово посебан случај. Како то они могу бити независни, а многи други не могу. Зашто онда Шкотска не може да се одвоји од Велике Британије?! Косово мора остати у Србији. Све је ово лицемерно – рекао је он на конференцији за новинаре, преносе Слободни медији.
Због ове тврдње глумац је редовно добијао претње смрћу, али није одустао од тврдњи.

Подсећамо на изјаву Шон Конерија о Србима:

“ Срби имају много тога заједничког са Шкотима. Верни су својој традицији и дубоко је поштују. Могли би и стотину година да живе под нечијом паском, али не би заборавили свој идентитет. Поседују изузетну гостопримљивост и воле све који их посећују. С друге стране, исто су тако тврдоглави и тешко мењају мишљење, а према женама не показују претерану нежност.“

Прочитајте шта су други рекли, шта мисле о Србима

Извор: Магацинпортал, ИН4С, Искра


  • 140
    Shares

Напиши коментар