Шта мислите чија је идеја била Европска унија?Нова књига под називом „ЕУ: Истина о Четвртом Рајху – Како је Хитлер добио Други светски рат“, предлаже да је Немачка једина земља која има користи од Европске уније, кажу аутори Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini који тврде да је ЕУ планирана изворно од стране нациста.

Године 1936. Хитлер је рекао у Reichstagu: “Није интелигентно замислити да се у таквој тесној кући као што је Европа, заједнице народа могу одржавати различите правне суставе и различите концепције закона, тако дуго времена.”

Године 1941. Walter Funk, Хитлеров министар економије, покренуло је Europäische Wirtschafts Gemeinschaft (Европску економску заједницу) – ЕЕЗ) да би успоставио јединствену еуропску валуту. Хитлеров план за интеграције европске економије у јединствено тржиште.

Године 1945. Хитлеров Главни план – Мастерплан (заробљен од стране савезника) укључивао је план за стварање економске интеграције Европе и оснивање Европске уније на федералној разини. Нацистички план за федералну Европу темељио се на Лењиновом уверењу да: “Федерација је прелазни облик према потпуном јединству свих народа”

Аутори књиге Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini, каже: “Због чега постоји ЕУ? Ко стварно има од ње користи? А одговор је, наравно, само Немачка.”

“Није случајно да је готово свака земља у Европској унији све сиромашнија док је Немачка и даље богатија и богатија.”

“Ми можемо мислити да смо победили у Другом светском рату. Али смо изгубили. Није никакво изненађење да ми сви живимо у Четвртом Рајху.“

“Били свесни или не, они који подржавају и бране у Европску унију подржавају нацистичко наслеђе”.

Под поглављем наслова “ЕУ је инспирирана и дизајнирана од стране нациста”, аутори тврде:” Хитлер је био човек који је први дао задњи сјај плановима које су започели Карло Велики и Наполеон.“

ЕУ је морао добити завршни изглед током Другог светског рата од стране човека по имену Walther Funk, који је био председник Reichsbanke и директор банке за међународна поравнања.

“То је био Funk, који је предвидео долазак европског економског јединства. Функ је био и министар економије Адолф Хитлера и његов кључни економски саветник.”

Они настављају: “Нацисти су хтели да се реше нереда малих народа који су чинили Европу и њихов план је био врло једноставан. ЕУ је Хитлеров сан.”

Књига тврди да није случајност да је ЕУ тако близу Хитлерова плана за послератну Европу.

Према ауторима: “У 1945, Хитлеров “Главни план” био је заробљен од стране савезника. План је укључивао детаље за стварање економске интеграције Европе и оснивање Европске уније на федералној разини.”

“Немогуће је наћи разлику између Хитлеровог плана за нове Сједињене Државе Еуропе, којем би доминирала Немачка и Европске уније какву имамо данас.”

Књига такођер тврди да је конзервативни премијер Ted Heath– “самопризнајући лажљивац и издајица” – платио £ 35,000 фунти како би увео Британију у Европску економску заједницу 1973, а нацистички министар пропаганде Joseph Goebbels био би тада био поносан на BBC-ову пропаганду уласка у ЕУ.

Завршни део књиге је поглавље “73 ствари које требате знати о ЕУ (Чињенице које је BBC заборавио рећи)”.

Међу бригама о имиграцији и Заједничкој политици пољопривреде, аутори тврде да је ЕУ наметнула законе попут: “ЕУ је озаконила да су кућне радиности илегалне”, “закони Европске уније присиљавају власнике свиња да се морају пријавити за добијање дозвола за ходаље” и “ЕУ жели контролисати музику коју сви слушају”.

Такођер тврде: “ЕУ нас је присилила да користимо нове сијалице које су опасније и скупље од старих.”

Портпарол либералних демократа је рекао: “Људи су безначајано необични са митовима о ЕУ већ десетинама година, а ова књига је пример тога. Неки од предлога су потпуно смешни. Winston Churchill позвао на “Уједињене европске државе” и сумњам да ће га аутор назвати нацистом.

То није први пут да је ЕУ описана као немачка завјера и план да би се преузела читава Еуропа.

У 1990. години, министар владе Велике Британије, Nicholas Ridley – блиски савезник Margaret Thatcher – био је присиљен да поднесе оставку након што је описао Економску и монетарну унију као “немачки рекет дизајниран за преузимање целе Европе”, и рекао да одустајење од државног суверенитета предајући га Европској унији је једнако лоше као да сте своју земљу предали Хитлеру.

Прочитај још:

„Србија мора бити искључена из европског развоја“ – документа немачке владе
Све што желите знати о ЕУ, а медији не смеју да спомињу и објављују
Европска унија је брутална, немилосрдна империја

Обрада и опрема: Магацинпортал
Извор: Србијаданас


Напиши коментар