Борис Џонсон покреће истрагу против Сороша, због прљавих послова са НВО сектором!


Борис Џонсон

Представници Конзервативне странке траже од изборне комисије да хитно провјери активности Џорџа Сороша у Великој Британији, пише Дејли мејл.

Према листу, огранак фондације америчког берзанског шпекуланта и милијардера у Лондону жели утицати на предстојеће британске изборе како би промовисао противнике Брегзита у парламенту и лишио премијера Бориса Џонсона и најмање наде за освајање потребне већине.

Велика Британија је, након Мађарске, прва земља која је на институционалном нивоу јавно затражила провјеру сумњивих активности Џорџа Сороша, што је посебно занимљиво због веза и заједничких интереса које милијардер има с британским политичким елитама.

Џорџ Сорош је суочен с могућом истрагом у Великој Британији. Амерички милијардер је оптужен да је његова задужбина дала готово 3 000 000 фунти на кампању којој је циљ „свргнути” британског премијера Борис Џонсон, пише Дејли мејл.

Представници Конзервативне странке траже од изборне комисије да хитно провјери активности представника Сороша у Великој Британији. Разлог поступка биле су информације да амерички милијардер на предстојећим парламентарним изборима покушава “блокирати” брегзит.

Према листу, њујоршка Фондација Отворено друштво Џорџа Сороша путем свог лондонског огрнка спонзорише проевропску скупину „Бест фор Британ“, чиме заобилази забрану страног финансирања политичких организација у Великој Британији.

У овом случају се акције одвијају и на интернету, а бирачи се потичу да “тактички гласају” за противнике брегзита, што ће, ако иницијатива буде успјешна, одузети Џонсону сваку наду да освоји жељену већину на изборима.

Раније су Либерални демократи, Зелени и Велшка странка потписали споразум „Уједини се за останак“. Сложили су се да неће узети својих 60 мјеста у парламенту, како би тиме повећали шансе за побједу кандидата који се противе изласку земље из Европске уније. Представници удружња „Best for Britain“ се називају и „сапутници” овог тактичког политичког савеза.

Од 2017. је група „Best for Britain“ од Сороша добила 2,7 милиона фунти. Тај је износ открио Дејли мејл у извјештајима лондонског представништва америчке фондације, које се налази у истој згради с другим групама против брегзита, укључујући невладине организације „Open Britain“ и „European Movement“.

Обје организације играју кључну улогу у кампањи „People’s Vote“ за други референдум о брегзиту. Врло је вјеројатно да ће Фејсбук постати главно бојиште британских избора. Стога група „Best for Britain“ активно улаже у оглашавање на овој платформи. Само у протеклих 30 дана је скупина потрошила 137 000 фунти на 165 различитих огласа, упозорава Дејли мејл.

Прочитај још: Ђерђ Сорош – Велики мешетар свију хуља

Извор: Dnevnagazeta.rs, ИН4С


Напиши коментар