Голдштајн: Мржња убија Хрватску


Хрватска свакодевница

„Мржња убија ову земљу“, изјавио је професор Филозофског факултета у Загребу Иво Голдштајн.

– Рат је завршен. Рат мора бити завршен. Морамо подвући црту ако желимо овој земљи добро. То је најједноставнија истина. И питам ову хистеричну екипу која сипа мржњу на Србе, до кад ће та мржња трајати. Имају партнера с друге стране, наравно. Та мржња убија ову земљу – закључио је Голдштајн.

Поводом обележавања пада Вуковара, Голдштајн је рекао да су мале шансе да се реши проблем несталих.

– Када пратимо колико је било несталих и са хрватске и са српске стране – пре једно 12 година ти су пописи уједињени – видимо да је у последњих неколико година решено неких стотинак случајева. Према томе, с протоком времена, чињеницом да сведоци полако одлазе, да се земни остаци декомпонују и да их је с временом све теже наћи, та тужна чињеница нажалост је таква каква је – рекао је он.

– Од свих великих прогласа, најава да ће Вуковар постати симбол нове Хрватске, то се заправо није догодило. Вуковар је у марту 1991. имао око 45.000 становника. Данас има трећину тога. Незапосленост тих петнаестак хиљада становника већа је него што је била 1991. године – рекао је Голдштајн.

Он је упозорио да Славонија демографски пропада, али бројке у другим славонским срединама нису толико драматичне као у Вуковару.

Извор: vesti-online


Напиши коментар