Милан Ружић: Мутирано лудило или „Матија, иди кући!“


Изгледа да Црна Гора и њена забрана уласка Матији Бећковићу нису били довољни да се докаже како су сви огрезли у неко ново мутирано лудило које је захватило све оне земље где живе Срби.

Овога пута, мржња се прелила и у Војводину, а опет, мета је Матија Бећковић. С обзиром на то да му нико не може оспорити величину и уметничку вредност, њега стално разапињу на неки други крст који никако није његов, али на који год крст су га распели, он је васкрсао.

Шта све нису писали и говорили о Матији Бећковићу, ни он сам не зна. Сада је дочекао да у Војводини, у којој је и рођен, на згради у којој се налази огранак Српске академије наука и уметности, чији је члан, некаква организација остави поруку „Матија, иди кући!“

Та неорганизована организација себе назива „Младом Војводином“. По поруци коју су оставили, одмах видимо једну лошу ствар, а то је да је ова омладина, ако је у опште омладина у питању, неписмена. Наиме, заборавили су на поруци после Матије да ставе запету. Хоће да одвајају Војводину, а не умеју да одвоје вокатив запетом.

Друга глупост коју су учинили јесте поновно свађање и раздвајање српског народа још једним бедним покушајем аутономашког виђења ствари.

Трећа глупост јесте она коју су начинили Новом Саду, а то је да су показали да они који остављају овакве поруке у „главном граду“ жељене „републике“, нису спремни да оправдају унапред додељену титулу „престонице културе“ 2021. године коју је Нови Сад добио.

Њихова глупост је велика на више нивоа, а они су на исто толико нивоа мали „револуционари“, „аутономаши“, „Војвођани“ и шта год још тврде да су.

Уместо да у својој манији и мислима о одвајању присвајају Матију Бећковића као једну од најсјајнијих ствари рођених у Војводини, они га се одричу.

Матији остаје да буде срећан, јер доживљава Његошеву судбину по други пут.

А „Младој Војводини“ морам поручити следеће – Матија ће тек после гостовања да се спреми и врати кући, а ви делујете „за дом спремни“.

Извор: Искра

  • 26
    Shares

Напиши коментар