Милош Ковић: Обреновић је изгубио главу због гажења породичног морала


Милош Ковић

У оквиру Недеље породичног јединства проф. Kовић је одржао предавање на тему „Српска породица у историјској перспективи“

У оквиру Недеље породичног јединства проф. Милош Kовић је одржао предавање на тему: „Српска породица у историјској перспективи“. Ово изузетно посећено предавање привукло је велики број поборника лика и дела професора Kовића који су желели да чују основне разлоге за рапидно пропадање српске породице.

Професор за овај процес оптужује глобализацију, и медије који тренутно владају светом, такође наводи да је цена непослушности медијима и глобализацији ратна опција, као начин додатног убеђивања популације.

На почетку предавања професор је навео предсказање познатог британског писца Едмунда Берка, кога данас многи сматрају класиком конзерватизма, међу осталима и наш Слободан Јовановић

Берк је у свом трактату саопштио да Француска револуција, чији је савременик, доноси велике проблеме традиционалној породици, као и великом ропству и деспотизму који следи. Оно што је занимљиво јесте да је далеко пре великих догађаја који ће уследити у Француској све аналитички обрадио и предсказао.

Уједно Берк инсистира на предању и традицији, као једином ослонцу породице.

Професор Kовић у остатку предавања посебно апострофира пад наше породице за време Обреновићке династије, као и на проблеме српске породице након Првог светског рата, а поготово после Другог када се види сигуран пад и раслојавање.

Поред навођења узрока пропасти, професор Kовић ипак даје и решење за спас српске породице, а колико су Обреновићи и Kарађорђевићи утицали на пропадање српске породице а колико комунисти – послушајте у видео запису продукције ХелмKаст.

Извор: Стање ствари


  • 25
    Shares

Напиши коментар