Ослобођен осумњичени за инцидент на нишкој пројекцији филма “Албанке су наше сестре”


Бранислав Вакић Атила. Фото: Снимак екрана

Судски процес против некадашњег четничког војводе и народног посланика Српске радикалне странке (СРС) Бранислава Вакића Атиле због претњи окупљенима на нишкој пројекцији документарног филма Албанке су наше сестре окончан је ослобађајућом пресудом. Основни суд је установио да је Вакић душевни болесник.

“Промоцију овог паганског филма нећемо дозволити… добиће сви батине”, претио је Вакић пре две године окупљенима у Медиа и реформ центру, који су чекали пројекцију документарца Албанке су наше сестре.

Због тога је тужилаштво покренуло поступак против њега и на терет му ставило кривично дело угрожавање сигурности. Међутим, судија Основног суда у Нишу Ана Вукојичић пресудила је да није крив.

Разлог за то је, пише у пресуди, то што је Вакић душевни болесник.

Вакић није способан да учествује у судском поступку, као и да се тренутно налази у Специјалној болници “Горња Топоница” – пише у пресуди.

Подсетимо, иако су полицајци тврдили да гарантују безбедност свих учесника, организатори су одлучили да одложе пројекцију документарног филма Албанке су наше сестре, који је 22. јуна 2017. требало да се одржи у нишком Медиа центру, јер је једна група све време остала испред, а у неколико наврата ка прозорима су, по сведочењу присутних, летеле и каменице.

Извор: Јужне вести


  • 1
    Share

Напиши коментар