Полугола албанска певачица снимала спот у Цркви Светог Николе код Приштине


Фото: Printscreen/ Youtube

Певачица албанског порекла са швајцарским држављанством, Албана Азизи, још је једна која је згрозила јавност тиме што је обнажена снимила спот у Цркви Светог Николе у Новом Брду, надомак Приштине.

Она је због снимања овог спота дошла крајем октобра у храм и снимила сцене за спот у православној светињи, и то након што је је храм током целе године био изложен разним нападима.

Азизи је рођена у Берну у Швајцарској, студира стоматологију и музику на конзерваторијуму.

Противно свим законима, без дозволе Српске православне цркве и Срба који чини већину у Новом Брду, албанске власти су новцем који је издвојила немачка амбасада из Приштине започеле радове на обнови црквеног комплекса. Кад су их окончали, у јуну, објавили су да је реч о католичкој цркви и покушали да је присвоје, иако се недалеко одатле налази католичка црква коју је користило становништво средњовековног Новог Брда.

Како се наводи, певачица Азизи није чак ни затражила дозволу за снимање експлицитних сцена, већ је то учинила самоиницијативно, без икаквих питања. Такође, Радио-телевизија Косова овај спорни спот емитује у ударним терминима, а реакције тамошње власти још увек нема.

Подсетимо, сличну ствар учинила је пре пет година и њена колегиница, такође Албанка, Ера Истрефи у Храму Христа Спаса у центру Приштине. Такође за потребе снимања новог спота, због чега се тада огласила и Епархија Рашко-призренска и осудила певачицу.

Фото: Printscreen/ Youtube

– Нажалост, и овај најновији инцидент показује у каквом жалосном стању се налази ова православна црква која је посебно последњих месеци на удару појединих албанских политичара и медија који отворено позивају на њено рушење или чак предлажу да се претвори у музеј ОВК – речено је тада из Епархје на перформанс Албанке.

Прочитај још:

Кад је Ново Брдо било веће од Лондона
Немањићи су се купали у саунама новобрдске тврђаве
Рестауратори пронашли културно благо у српској тврђави!

Извор: Новости


  • 121
    Shares

Напиши коментар