„Српска солидарност“ покреће акцију прикупљања празничних пакетића за децу са КиМ

Хуманитарна организација „Српска солидарност“ и ове године покреће „Слатаки караван“ – акцију прикупљања слаткиша, грицкалица и играчака за божићне и новогодишње пакетиће за децу са Косова.

Позивају све људе који су у могућности да им се придруже како би малишанима са Косова „малим гестом показали да нису сами“.

„Српска солидарност“ се пету годину заредом труди да што већи број малишана на Косову обрадује за божићне и новогодишње празнике.

Док је 2016. пакетиће добило 200 малишана, 2019. је уручено чак 2100, поручују из ове хуманитарне организације.

Тада је „Слатки караван“ прошао кроз Ропотово, Кормињане, Стражу, Косовску Митровицу, Зубин Поток, Суви До, Кололеч, Осојане, Видање, Бање, Црколез, Суво грло, Стрезовце, Босце, Кормињане, Ранилуг, Ропотово, Доморовце, Томанце, Панчело, Каменицу, Беривојце, Ајновце, Рајановце, Божевце, Дреновце, Одевце, Доморовце и Кршљанце на Косову, али и кроз Бања Луку, Доњи Лапац у Лици и кроз Далмацију.

То је само један мали гест, начин да им покажемо да нису сами, да им пружимо подршку, да им улепшамо божићне и новогодишње празнике јер они то заиста заслужују

Ова хуманитарна организација позива све људе који су у могућности да им се придруже и помогну им у овогодишњој хуманитарној акцији донирањем слаткиша у градовима – Београд, Нови Сад, Обреновац, Уб, Ваљево, Суботица, Вршац, Пландиште, Умка, Прибој, Беочин, Бања Лука, Бијељина, Беч, Минхен, Њујорк.

Они који нису у могућности да донирају слаткише, акцији се могу прикључити уплатом на жиро рачун 340-11013053-38 са назнаком За слатки караван или уплатом путем PayPal-а на srpskasolidarnost@gmail.com. Поручују да је могуће и донирање путем уговора о донацији.

Наше мало је некоме много! Верујемо да смо истог мишљења и да уз мало добре воље можемо урадити нешто добро, племенито и хумано“, наводе из Српске солидарности.

Акција траје до 20. децембра.

Извор: Коссев

  • 4
    Shares

Напиши коментар