Угљанин од Србије добио све, сад подилази Куртију


„Браћа“ по антисрпској политици, Сулејман Угљанин и Аљбин Курти(овић)

Сигуран сам да се наши суграђани Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију и да не желе да их он увлачи у било какву комбинаторику у оквиру пројекта стварања тзв. велике Албаније, реакција је Марка Ђурића на изјаве током сусрета Угљанина и Куртија у Приштини.

Марко Ђурић наводи да су Бошњаци у Рашкој области лојални грађани Србије.

„Бошњаци у Рашкој области су лојални грађани Србије и доживљавају је као своју отаџбину, тако да Сулејман Угјанин данас није са Аљбином Куртијем разговарао у њихово име“, навео је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу које је достављено медијима.

Прочитај још: Шта Сулејман Угљанин још треба да уради да би закони Србије важили и за њега?!

Оцењује да је «одлазак Угљанина на поклоњење Куртију је акт најдубљег људског и моралног посрнућа једног човека који је од Србије добио све, укључујући својевремено и министарску функцију, тако да је он последњи који има право да говори о наводном обесправљивању Бошњака у нашој земљи“.

Како је саопштено из Самоопредељења, на састанку је било речи о ситуацији у „Санџаку“, положају тамошњих Албанаца и Бошњака, као и њиховим тежњама да раде и развијају се ка достојанственом животу и „животу без дискриминације од Београда“, преноси Косово онлајн. Извор: РТС

„Истина, Угљанин је био дискриминисан од Србије, али позитивно, јер сасвим му је незаслужено припао министарски ресор и послови у вези са регионалним развојем, и на том радном месту није показао ништа осим неспособности и некомпетенције“, закључио је Ђурић.

Председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин разговарао је са лидером Покрета Самоопредељење и кандидатом за премијера привремених косовских институција Аљбином Куртијем о захтеву за „посебан статус Санџака“.

Прочитај још: Аљбин Курти је пореклом Србин – Куртовић из села Сукобин код Улциња!

Извор: srb.news-front


Напиши коментар