Фудбалери Косова* неће смети да играју са тимовима из Србије, БиХ и Русије


Илустрација: Делије, навијачи Црвене звезде, на утакмици квалификација за УЕФА Лигу Европе на стадиону Рајко Митић. Фото: Небојша Параусић

Фудбалска репрезентација и екипе Косова* у квалификацијама за европске лиге, или првенства, неће моћи да играју са Србијом, Босном и Херцеговином и Русијом.

Како наводи РСЕ, то је одлука УЕФА и не важи у случајевима када репрезентације или екипе стигну до елиминационе фазе или финала неког такмичења.

Генерални секретар „Косовског фудбалског савеза“, Ерол Саљиху рекао је за Радио Слободна Европа да би се те евентуалне утакмице играле на неутралном терену.

„У правном смислу, ово нису правила већ изузеци, зато што су још на почетку Србија и БиХ писмено затражиле да се избегну сусрети наших екипа, али и репрезентација Косова на квалификацијама. У последњем тренутку и Русија је тражила нешто слично. Одлуком комитета УЕФА-е одлучено је да и Русија не игра са косовским екипама у својој држави, већ барем на неутралном терену. Ово је још један изузетак“, казао је Саљиху, а пренео Коссев.

Додаје да ће тако бити све до финала европског првенства, када се сусрети не могу избећи, али ће се утакмице играти на неутралним теренима.

Извор: Б92


  • 1
    Share

Напиши коментар