Избоден Србин на Косову


Фото: Танјуг/ Боки

У селу Церница код Гњилана синоћ је тешко повређен Станиша Јовановић (52), када га је један Албанац напао ножем, изјавио је за Косово Онлајн Зоран Стојковић из Бироа Канцеларије за КиМ у Косовском поморављу.

Инцидент се догодио око 17 часова у селу Церница, потврдио је за Косово Онлајн, регионални портпарол Косовске полиције, Исмет Хашани.

Повређени Србин је пребачен у болницу у селу Пасјане а одатле у Гњилане, односно за Приштину, рекао је Хашани. Он је додао да је осумњичени, који је познат полицији, у бекству и да се за њим трага.

На лице места су изашли полицијски истражитељи.

Према речима Зорана Стојковића, тешко повређени Јовановић није ни слутио ништа када му је вечерас на врата куће закуцао комшија Албанац са којим је од раније имао лоше односе. Чим је отворио врата дошло је до сукоба и Станиша Јовановић је задобио пет убода у леђа. Нападач је одмах побегао, а Јовановићева супруга је брзо позвала у помоћ комшије које су га превезле у болницу.

Стојковић наводи да су становници овог села, у коме живи око 70 Срба, веома узнемирени и уплашени.

У мултиетничком селу Церница, удаљеном десетак километара од центра Гњилана, данас је остало да живи око тридесетак српских породица, док их је пре оружаних сукоба било три пута више.

Од 1999. године седморо Срба је убијено у Церници укључујући и дете од 3 године.

Извор: vesti-online


Напиши коментар