Из Русије пре рока: Борбени хеликоптери МИ-35 стигли у Батајницу


Четири нова хеликоптера Ми-35М, које је Србија купила од Русије, стигли су на аеродром „Пуковник Миленко Павловић“ пре планираног рока, сазнаје Спутњик.

Реч је о типу хеликоптера каквог до сада није било у јединицама Војске Србије. Било је најављено да ће нови хеликоптери стићи у првом кварталу 2020. године, али их је Русија испоручила пре предвиђеног рока, и то два дана уочи сусрета председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, у Сочију.

„Можда изгледа невероватно, посебно имајући у виду чињеницу да руска компанија ‘Роствертол’ из Ростова на Дону ради са смањеним бројем радника, а истовремено је дошло до значајног увећања уговорених обавеза према домаћим и иностраним клијентима.

Ипак, ако у обзир узмемо блиске и пријатељске односе највиших званичника две земље, ствари постају много јасније. Овде бих на првом месту истакао допринос министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа, који се и овог пута заложио да се обавезе према Србији испуњавају на начин који би се могао описати само једном речју – братски“, истиче за Спутњик Светозар Јокановић, експерт за руску авијацију.

Извор: Б92


Напиши коментар