Лице европске демократије: Високи представник у БиХ планирана наметање Закона о гeноциду


Високи представник у БиХ Валентин Инцко најавио је да би могао наметнути Закон о забрани негирања геноцида, ако тај закон не донесе државни парламент.

„Ја ћу сачекати неколико недеља. У међувремену, моји људи у правном одељењу раде на неким елементима тог закона о забрани негирања геноцида. Мислим да је то културолошки, морални и етички императив, да се нешто тако уради и БиХ би тада била као и друге земље које кажњавају негирање холокауста“, рекао је Инцко за Јавни сервис БиХ (БХРТ).

Према његовим речима, врло је важно да, у години када ће бити обележена 25-та годишњица од „геноцида у Сребреници“, парламент БиХ „одради свој посао“.

Прочитај још: Сребреница 2019: где су нестала тела?

Извор: Бета

Магацин коментар: Ако један европски намесник у протекторату званом Босна и Херцеговина овако бахато наступа и игнорише изабране представнике свих народа у БиХ, логично се намеће питање зашто би један припадник Српског или Хрватског народа доживљавао БиХ као своју државу? Није и никад неће, то је ваљда и овом европском колонијалном намеснику јасно, отуда и ови изливи колонијалне бахатости.


  • 1
    Share

Напиши коментар