Митрополит Амфилохије: „Нијесмо овдје ни против кога, и муслимани да буду уз православну браћу“


Митрополит Амфилохије у Пећкој патријаршији – егзарх Пећког трона

Митрополит Амфилохије позвао је посланике Скупштине Црне Горе, који данас разматрају Предлог Закона о слободи вероисповијести, да не донесу такав закон, а митрополит се посебно обратио посланицима исламске вероисповести, да буду уз православну браћу.

Митрополит је заједно са владикама Јоаникијем и Методијем на данашњем протесту испред зграде Скупштине Црне Горе позвао и опозиционе и посланике римокатоличке и исламске вероисповести да не учествују у расправи о Предлогу закона о вероисповисти.

– За крст часни и слободу часну, на томе је утемељено законодавство до наших времена. На ово подсећамо парламент: њихова је одговорност вец́а ако законе темеље на овој истини. Нијесмо овдје ни против кога, него да изразимо поштовање овом дому – рекао је митрополит.

– У имену Божјем је суд и правда, а то пише и на транспаренту који носе монахиње. Наше сестре носе ову поруку. Оне уграђују своју младост у обнову светиња и душа. Ова истина велика сведочи и нама и овом парламенту да су закони само они који се темеље на овој великој истини. На овој истини је утемељено и законодавство Црне Горе – поручио је Амфилохије.

– Желимо да подсетимо овај парламент да је њихова одговорност вецћа ако се њихове одлуке не темеље на овој истини – додао је он и „да својим присуством подсетимо да закони који ако нису сагласни са законима Светог Петра Цетинског, Светог Василија Острошког и краља Николе Петровиц́а, ако нису у сагласности са законима савременог света и Европе, онда нису закони истинске Црне Горе, него се могу претворити у безакоње“.

– Позивамо наше посланике да не дозволе себи да неко манипулише њиховим одлукама. И да не дозволе тај стид и тај срам“.

Извор: vesti-online


  • 72
    Shares

Напиши коментар