СДА позива на линч Кустурице и Хандкеа


„СДА понекад наступа као да је терористичка организација, а не политичка партија, користећи често у свом јавном обраћању претње и позив на линч“.

То је оценио стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

„У овом случају СДА је то учинио према двојици светских уметника Емиру Кустурици и Петеру Хандкеу. Тај флагрантни напад на уметнике говори да су људскост, истина и правда, те цивилизацијске вредности, далеко удаљене од СДА“, истакао је Галијашевић.

Он је рекао да је прича СДА о моралу и људскости Кустурице и Хандкеа прича оних који немају ни морала, а ни људскости и класична, како је назвао, СДА-овска претња, преноси Срна.

На питање да прокоментарише саопштење СДА у којем су изнесене гнусне увреде и оптужбе на рачун Кустурице и Хандкеа, Галијашевић је нагласио да Емир Кустурица никада никог није издао, него је у потрази за људском и уметничком слободом, кренуо путем који су прошли Иво Андрић, Меша Селимовић и многи други.

„Зар и нобеловац Иво Андрић није рекао да се никад више неће вратити у БиХ, управо због оваквог вокабулара који данас користи СДА“, навео је Галијашевић.

Извор: Б92


Напиши коментар