Сплићне узнемирила етикета Кока Коле на којој је мушкарац са шајкачом


Лик са шајкачом, брковима и црним прслуком освануо је на флашама «коке-коле» у Сплиту и изазвао негодовање великог броја купаца. На етикети је наведено да је земља порекла овог пића Србија, а увозник Црна Горе, пише Јутарњи лист.

Купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видели лик насмешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама“.

Хрватски медији преносе да је „чико“ са етикете део службене «кока-колине» кампање „Славимо када смо заједно“, која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске „кока-коле“ случајно завршиле на хрватском тржишту, али оно што је јасно је то да је некима у Хрватској веома засметао лик са шајкачом.

Извор: srb.news-front

Напомена Магацина: Хистерију из Сплита је можда лакше схватити ако појаснимо да велика већина Хрвата нема појма да је шајкача део старе српске народње ношње, већ је искључиво везују за четнике, као уосталом и све остало што долази од Срба и Србије, па нека је то и Кока Кола из Србије, која је, кад је већ помињмо у власништву грчке филијале Кока Коле.


  • 1
    Share

Напиши коментар