Вучић разговорао са Ђукановићем: Тежак разговор, немогуће постићи заједнички став


Разговор Вучић-Ђукановић (Фото: РАС Србија)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је с председником Црне Горе Милом Ђукановићем у Јерусалиму имао тежак и комплексан разговор, преноси Блиц.

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је са Милом Ђукановићем о положају српског народа и о недавно усвојеном Закону о вјерским слободама.

„Дуго смо разговарали о положају српског народа и о недавно усвојеном Закону о вјерским слободама у Црној Гори. Сагласили смо се да су наша становишта и позиције веома удаљене и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став„, рекао је Вучић за Блиц.

Вучић је казао да се са Ђукановићем сагласио и да ускоро наставе разговоре.

„Разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи, свјесни да Србија и Црна Гора никада не смију да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу рјешења“, навео је.

Вучић је додао да су разговарали и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили се о већој међусобној координацији будућих наступа пред европским институцијама, и о наставку разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у региону.

Предсједници Србије и Црне Горе су разговарали током званичне вечере коју је предсједник Израела Рувен Ривлин приредио за 40 свјетских лидера, пред сјутрашњу комеморативну свечаност поводом 75. годишњице ослобођења логораша из нацистичког логора Аушвиц-Биркенау.

Извор: ИН4С


  • 27
    Shares

Напиши коментар