Дачић најављује: Ове године биће повлачења признања Косова


Министар спољних послова Ивица Дачић, Fото Tанјуг/Зоран Жестић

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је да ће и ове године бити још повлачења признања Косова, а у Црној Гори, како је рекао, тренутно је прогон српског народа.

Када смо кренули у дипломатску офанзиву 117 земаља је било признало Косово. Сада је та бројка на 97, рекао је Дачиц́ у емисији „Ц́ирлица“ и подвукао да је лоше било што нисмо имали дипломатске односе са неким земљама.

Заштити српски народ

Анализирајуц́и данашњу политику Мила Ђукановиц́а, шеф дипломатије је цитирао изјаве садашњег председника Црне Горе, који је, како је навео, 1990. године изјављивао да су Црногорци поносни на српско порекло и црногорску државност.

Напомиње да у Црној Гори Срби добијају отказе јер су Срби и само зато што се изјашњавају као Срби. У прилог овој констатацији указује и на податке.

У Црној Гори је 29 одсто Срба. А само њих пет одсто ради у државној администрацији. Добијају отказе када се изјасне као Срби. Па и брат мог шефа обезбеђења, који је из Бијелог Поља, добио је отказ јер се изјаснио као Србин. То је прогон српског народа, казао је Дачиц́.

Наводи да је циљ да на следец́ем попису буде што мање Срба, а 2003. године их је било 32 одсто, а сада 29 одсто.

Ми морамо да поставимо наш циљ. Наш циљ је да заштитимо српски народ, да имају право на свој идентитет, да се слободно изражавају као Срби где год да су на свету, истакао је шеф дипломатије.

Извор: vesti-online


Напиши коментар