Монтенегринског „митрополит“: Према потреби прешао бих у римокатолицизам


Мило и његов „митрополит“ Мираш

На руској државној телевизији Русија 1 приказана је репортажа о протестним литијама у Црној Гори послије усвајања антиправославног „Закона о слободи вјероисповијести“.

У емисији је, поред приказа прославе Божића и протеста против дискриминаторског закона, новинарка Дарја Григоровна разговарала и са самозваним митрополитом „Црногорске цркве“, рашчињеним монахом Српске православне цркве, који је поред осталог изјавио да би према потреби прешао у римокатолицизам.

Заправо, Закон о слободи вјероисповијести је закон за прогон православне цркве, усвојен у контексту и континуитету спровођења евроатлантских екуменских и експанзионистичких програма према Истоку, којим је планиран прогон православне цркве са Балкана и првенствено Јадранског приморја.

Потискивање и потом потпуни прогон православне цркве представља пут похода војно-вјерске атлантске алијансе – према православној Русији, која јесте једини озбиљан отпор евроатлантском освајачком походу на евроазијско Велико копно.

Подсјетимо, такозвана Црногорска црква није православна црква, већ организација владајуће партије у Црној Гори – Демократске партије социјалиста – наследника идеологије атеистичког екстремизма и кадрова Комунистичке партије Југославије у Црној Гори – бившој југословенској републици која се савезнички прикључила антиправославној агенди атлантских аспирација према православном Истоку.

Прочитај још: На пливање за „Часни крст“ у организацији тзв. ЦПЦ пријавио се – један кандидат

Аутор: Огњен Војводић
Извор: ИН4С


  • 484
    Shares

Напиши коментар