Представљена нова балистичка опрема за „Кобре“ домаће производње


Фото: Министарство одбране

Припадници „Кобри“ опремљени су свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди, истакао је министар одбране Александар Вулин.

Вулин је истакао да Министарство одбране чини све да припадници „Кобри“ буду опремљени у складу са највишим светским критеријумима, да се не стиде ни једне друге сличне јединице на свету, да се унапреди и њихов материјални положај, као и да се процес унапређења њихових техничких потреба приведе крају и непрекидно унапређује.

„Припадници батаљона су опремљени свим најсавременијим што војна индустрија може да понуди. Посебно сам поносан што су сва њихова заштитна опрема и њихове униформе произведене од домаће памети, од домаћег знања. Реч је о људима који се бирају по посебном принципу, посебном критеријуму“, нагласио је Вулин.

Фото: Министарство одбране

Комплет заштитне балистичке опреме обухвата заштитни балистички прслук, носач балистичких плоча, заштитну балистичку кацигу, штитнике за колена и лактове, опасач са футролама за ношење свих елемената наоружања и опреме, заштитне балистичке наочаре и рукавице.

Према речима команданта батаљона потпуковника Горана Цолића, у оквиру опремања Војске Србије новим наоружањем и опремом у протеклом периоду и батаљон „Кобри“ опремљен је заштитном балистичком опремом.

Извор: Б92


Напиши коментар