Талентовани ученици поново на билбордима широм Србије


Циљ постављања билборда је да се укаже на резултате изузетних ученика, како би они постали видљиви у друштву. Фото: одговорно021

На 38 локација широм Србије Министарство просвете је поставило билборде на којима су приказани млади талентовани ученици који су освојили бројне награде на интернационалним такмичењима.

Билборди са фотографијама успешних ученика су постављени у Београду, Новом Саду, Нишу, Ужицу, Крагујевцу и Чачку.

У Министарству просвете су за Танјуг рекли да је циљ постављања билборда да се укаже на резултате изузетних ученика, како би они постали видљиви у друштву.

На билбордима су освајачи медаља из области информатике, роботике, хемије, физике, математике…

Тако су на фотографијама ученици Математичке гимназије у Београду, Јелена Иванчић, Јован Торомановић и Милош Милићев, који су на Међународној олимпијади из математике у Великој Британији освојили златну, бронзану и сребрну медаљу.

Међу изузетним уценицима су и Лука Царевић и Алекса Ђорђевић, који су на 15. Јуниорској научној олимпијади у Боцвани освојили бронзане медаље, као и Игор Ескић, освајач бронзане медаље на Светској географској олимпијади у Хонг Конгу.

На билбордима су и Војин Ивковић, Александра Петковић и Душан Игић, Момчило Тошић, Маја Цветковић, освајачи бронзаних медаља на међународним такмичењима из физике у Пољској, Мађарској и Италији.

Ту су и ученици Крагујевачке гимназије и Основне школе „Краљ Петар II“ из Ужица, Михаило Шундовић,Вук Лазовић и Душан Тењовић, који су освојили 2. награду из роботике у Шангају, као и Лука Мајкић, Андреј Стевановић и Драгица Гавриловић, који су на истом такмичењу освојили 3. награду.

Међу истакнутим ученицима су награђени и млади спортисти, ученици музичких и балетских школа.

Извор: РТВ


Напиши коментар