Бруталан напад Албанца на Србина код Косовске Каменице


Фото: Танјуг/ Боки

Четрдесетогодишњи Дејан Ђокић из села Гизиме у околини Косовске Каменице задобио је телесне повреде када га је на улици недалеко до куће напао комшија Албанац.

Наиме, како је Дејан испричао новинарима до спора је дошло због бунара у власништву Ђокића на који је сусед Албанац појио своју стоку а што је Дејан желео да спречи.

– Дејана је Албанац напао јер је желео да заштити своју имовину. Напао га је на улции и тукао лопатом све до капије где је и изгубио свест. Нападачу је то било мало па је напао и Дејановог оца Добросава који је претрпео лакше повреде – испричали су мештани овог села са петнаестак српских и неколико албанских породица. Напад на Ђокиће осудила је Канцеларија за Косово и Метохију у чијем се саопштењу наводи да су овкви инциденти чињеница да се приватна имовина Срба у протекле две деценије систематски узурпира или користи као јавно добро, иако је право приватне својине у читавом цивилизованом свету неприкосновено.

– Они који без дозволе и накнаде узурпирају српске куће и имања и секу шуме морају коначно бити спречени у тимачини и крађи – наводе из Канцеларије за КиМ и додају да међународна заједница Србима мора гарантовати неповредивост својине као што се то чини било где у Европи.

Извор: Новости


  • 317
    Shares

Напиши коментар