Двоје Срба заражено коронавирусом


Два држављана Србије, чланови посаде на броду Дајмонд Принцес, заражени су коронавирусом. Информацију је потврдио министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић је за Тањуг рекао да су данас из Министарства иностраних послова Јапана обавештени да је двоје од преосталих једанаест држављана Србије, чланова посаде на броду „Дајмонд Принцес“, који је био у карантину у луци Јокохама у Јапану, тестирано позитивно на корона-вирус.

МИП ради на томе да добије информацију када ће бити искрцани и у коју болницу ће бити смештени, рекао је Дачић.

„Амбасада Србије у Јапану је у сталном контакту са њима, сви наши држављани на овом броду имају бројеве телефона наше амбасаде у Јапану, као и број мобилног телефона које могу да позову 24 часа, а указано им је и то да уколико буду смештени у болницу потребно је да траже да контактирају амбасаду“, рекао је Дачић.

Он је рекао да је последња група путника, који су тестирани позитивно на вирус, смештена у новоотворену болницу око 300 километара удаљену од Токија, у близини Нагоје, где постоји интернет веза, тако да постоји могућност да и двоје наших држављана буде смештено у ту болницу, уколико буде било капацитета.

На броду који је био у карантину у Јапану, налазило се 3.700 путника, од којих 14 држављана Србије, а медју њима 12 чланова посаде.

У Србију су се вратила два путника, као и један члан посаде.

Извор: Танјуг, Б92


Напиши коментар