Добре вести: Србија коначно у „Мишелиновом“ водичу


Фото: А. Миката/Новости

Чувени „Мишелинов“ водич коначно је уврстио Београд и Србију чиме је наша земља добила још једно признање да је постала туристичка сила.

Премијерно на 42 Сајму туризма, који је почео данас на Београдском сајму, биће представљен туристички водич угледног „Мишелина“ чији су инспектори током јесени боравили у Србији.

– „Мишелинови“ инспектори су дошли на наш позив и сугерисали смо им места која би требали да посете, али је и за нас изненађење шта су уврстили у бедекер, јер на њих нико не може да утиче – каже Марија Лабовић, директор Туристичке организације Србије.

Водич ће бити промовисан на Београдском сајму, а у Француској ће почети промоција тек од пролећа. У продаји ће се наћи од априла.

Водич је на француском, обухвата Београд и Нови Сад, као и места у околини на која туристи могу да оду на излет.

Инспектори су инкогнито путовали током јесени, обилазили туристичка места и према свом утиску давали оцене.

Тако су, рецимо, највише оцене (чак 3*) добили Народни музеј и Храм Светог Саве. Занимљиво је и да су боље оцењени Кнез Михајлова, Београдска тврђава и Земун од Дедиња, Дорћола и Неимара.

Истакли су и неколико кафана, а посебно су им били занимљиви „Кафана СФРЈ“ и „Салон 1905“ у Београду на води. У Новом Саду су их одушевиле „Пивница“ и „Фиш&зелениш“. Ове оцене не треба мешати са звездицама које се додељују ресторанима.

Допао им се сладолед у „Црној овци“, кнедле у „Фердинанду“ и атмосфера у „Jazz башти“. Посебно су истакли зелене ЈКП Градске пијаце Земунска и Каленић.

Извор: Новости


Напиши коментар