Карикатура недељника НИН: Исмејали литије, а вернике приказали као заостале


Фото: Снимак екрана Фејсбук

Карикатуриста НИН-а Душан Петричић се у најновијем броју  недељника НИН карикатуром подсмева народу који сад већ месецима брани светиње Српске православне цркве, угрожене срамним законом о слободи вероисповести који је донео режим Мила Ђукановића у Црној Гори, преноси портал Шајкача.

На карикатури је представљено упоређење Николе Тесле изнад којег стоји 1893. година и који у руци држи сијалицу, док је испод ње на тамној позадини слика колоне Срба који, погнутих глава, са свећама у рукама, корачају у литији.

Да подсетимо, наш славни Никола Тесла је рођен, одрастао и био васпитан у свештеничкој породици.

У спорном закону, управа за имовину има на располагању годину дана да утврди верске објекте који су према новом закону државна својина, и поднесе захтев за упис права државне својине на тим непокретностима у катастар непокретности. Управа ће након тога имати 15 дана да упише захтев и о томе обавести верску заједницу која те објекте користи.

Ова карикатура НИН-а изазвала је лавину коментара на друштвеним мрешама револтираних грађана који захтевају да се она “уклони” јер вређа сваког православца у Србији и крајње малициозно понижава све људе који истрајају литијама да покажу своје неслагање са отимањем српских светиња.

Извор: srb.news-front


Напиши коментар