Лесковачки студент и Нишлија освојили медаље на Кулинарској олимпијади


Фото: Јужне вести

У конкуренцији преко 70 земаља света на Кулинарској олимпијади у Штутгарту Александар Кељановић освојио је сребрну медаљу, а Андрија Радичковић освојио је бронзану медаљу.

У конкуренцији преко 70 земаља света и пред око 30.000 посетилаца на Кулинарској олимпијади у Штутгарту студент Високе пословне школе у Лесковцу Александар Кељановић освојио је сребрну медаљу у конкуренцији резбарења хране, а као члан јуниорског тима Кулинарске федерације Србије Нишлија Андрија Радичковић је у дисциплини „ресторан нације“ освојио бронзану медаљу.

На престижном такмичењу, 25. Кулинарској Олимпијади у Штутгарту Србију су представљала два тима – Junior chef club и Кулинарска федерација Србије (КФС).

Сребро за лесковачког студента
Представници Србије из Chef junior club-a; фото: А. К.

Члан Јуниор цхеф цлуб-а Александар Кељановић, родом из Врњачке Бање, а студент Високе пословне школе у Лесковцу, донео је сребрну медаљу у дисциплини резбарење уживо, што је највећи успех неког из Србије на овом такмичењу.

Тим из Србије, који је освојио и две бронзане медаље, уз Кељановића чинили су Александар Томић, капитен Марко Комадина, Јован Томовић, Урош Болић, Иван Цимбуровић и Алекса Сушић.

Бронза за Нишлију
Екипа КФС-а; фото: А. Р.

На Олимпијади, на чијем је отварању у стилу олимпијских игара било и бакље и дефилеа националних тимова, дневно је радило 14 кухиња, које су сервирале 1.200 оброка, 7 кетеринг тима су произвели 840 оброка и 180 индивидуалних категорија.

Јуниорски кулинарски Србије, под вођством Кулинарске федерације Србије, чинило је 11 чланова, а међу њима је био и 22-годишњи Нишлија Андрија Радичковић који је са тимом освојио бронзану медаљу у дисциплини ресторан нације.

У конкуренцији јуниорских тимова на Кулинарској Олимпијади која је први пут одржана 1900. године, Србију су, поред Радичковића, чинили и Татјана Бодваји, Душан Грујић, Владимир Јеж, Александар Леовац, Александар Вашалић, Миа Вучковић, Марија Јакубив и Данијел Васиљковић.

У припремама јуниорског тима учествовао је цео тим Кулинарске федерације Србије, као и чланови Асоцијације шефова кувара Србије.

Ауторка: Љубица Јоцић
Извор: Јужне вести


Напиши коментар