Мајка војника убијеног на Кошарама: Џелати мог сина сада напредују у животу


Лозанка Радојичић мајка војника Владимира Радоичића

Мајка војника Владимира Радоичића, кога су албански терористи убили 1998. на Кошарама, на граници тадашње СРЈ и Албаније, изјавила да је именовање за тзв. косовског министра одбране Антона Ђунија, једног од осуђених за убиство њеног сина, доказ да друга страна не жели помирење већ прикривање својих злодела.

Лозанка Радоичић рекла је за данашње „Вечерње новости“ и да за њу није никаква новост да џелати напредују у животу уместо да буду у затвору.

„Овај сада је само на тој функцији заменио Харадинајевог министра Рустема Беришу, који је такође осуђен за убиство мог сина. Један од те осморице (осуђених) био је и градоначелник Обилића“, каже мајка убијеног војника.

Како пише београдски дневник, она је после погибије свог детета живот посветила томе да злочинци одговарају.

Лозанка Радоичић је још 2007. године дошла до снимка акције терориста у којој је 30. септембра 1998. страдао њен син и још четири војника у близини карауле Кошаре, док су обезбеђивали државну границу СРЈ и Албаније.

Виши суд у Нишу је тек августа 2016. Ђунија и још седморицу албанских терориста у одсуству прогласио кривим и за њима је издата потерница.

„Једва сам их убедила да им суде у одсуству, да остане траг, јер злочин се не сме заборавити“, каже Лозанка Радоичић.

Повезано: Херој Кошара: „Не брини ако се не јавим, мајко…“

Извор: РТВ


  • 306
    Shares

Напиши коментар