Погрдни коментар службенице Визера на рачун српских путника


Директор Института за европске послове Наим Лео Бешири објавио је на друштвеним мрежама да су он и његова сапутница доживели велику непријатност од службенице авио компаније Wizz air на аеродрому у Бечу, која је користила погрдне коментаре на њихов рачун.

Како је испричао агенцији Тањуг, службеница је Беширијевој сапутници тражила да доплати за пртљаг 25 евра да би могла да се укрца на авион, а након што је то урадила окренула се ка својој колегиници и прокоментарисала „српска г…а“.

Бешири каже да је на лицу места тражио службеницама да се идентификују што су оне одбиле, након чега се пожалио компанији од које је после сат времена стигло извињење.

Бешири, међутим, каже да му то није било довољно, па се по повратку у Србију жалио Повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић, а поднео је и тужбу против компаније.

„Пре један сат послали су мејл у којем се поново извињавају и нуде компензацију од 25 евра, колико је коштала доплата за пртљаг. Навели су да су спровели истрагу и да особа која је направила неспоразум то неће више радити“, рекао је Бешири у изјави Тањугу.

Он је, каже, захвалио компанији, али је пренео и да то није довољно и да ће ипак ићи до краја с тужбом.

„Тражићу објашњење шта значи то да особа која је направила непријатност неће то више радити. И предложићу да надокнаду од 25 евра уложе у обуку запослених како да се понашају према путницима“, рекао је Бешири.

Извор: РТВ


  • 2
    Shares

Напиши коментар