Студентски клуб Правног факултета сакупио 15.000 потписа за Резолуцију о угрожености Срба у Црној Гори


Фото: Јован Михајловић

Студентски клуб Правног факултета у четвртак 27. фебруара у 12 часова предаје 15.000 потписа грађана Народној скупштини Републике Србије за усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори.

Потписи су сакупљени као народна иницијатива за усвајање ове Резолуције у кампњи сакупљања потписа која је трајала од 28.01. до 03.02.

У четвртак 27.02. у 12 часова је планирана и конференција за медије код главног улаза у Дом Народне скупштине, када ће студенти говорити о активности српских власти, односно неактивности – поводом актуелне кризе у Црној Гори.

Такође, најавиће и Београдску литију која ће се одржати 28.02, у Београду, са благословом Његове светости Патријарха српског г. Иринеја.

Студентски клуб Правног факултета већ два месеца на скуповима и протестима износи захтеве српским властима да на најбољи могући начин реагују поводом ситуације у Црној Гори, али до сада није било никаквог одговора.

Што је још више забрињавајуће, поручују, Влада премијерке Ане Брнабић предложила је Народним посланицима у Скупштини усвајање дневног реда на внаредном заседању где је једна од тачака дневног реда „ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ О ОБАВЉАЊУ ПЛАЋЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ ОДРЕЂЕНИХ ЧЛАНОВА ПОРОДИЦЕ ЧЛАНОВА ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА“.

У четвртак ће, у 12 часова, испред Народне скупштине, говорити и о овом скандалозном предлогу дневног реда и потенцијалном усвајању овог закона док траје криза у Црној Гори и угњетавање српског народа и Српске православне цркве.

Извор: ИН4С


  • 69
    Shares

Напиши коментар